Pályázatok

Induló beruházásra épülő foglalkoztatotti létszám növelés az NGBS Hungary Kft. részére

A pályázat keretein belül 3 fő automatikarendszer beüzemelő felvételét vállaltuk, napi 8 órában a Hajdúszoboszló, Mező utca 24. című telephelyünkre.

Kedvezményezett neve: New Generation Building Solutions Hungary Kft
Projekt címe: Induló beruházásra épülő foglalkoztatotti létszám növelés az NGBS Hungary Kft. részére
Vissza nem térítendő támogatás összege: 20 991 600 Ft
Támogatás mértéke: 70 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00476
ESZA infoblokk

Energiatakarékos fűtőrendszerek gyártását és minősítését segítő fejlesztések az NGBS Kft-nél

Projektünk a termelés és raktározás, valamint a tervezési folyamatok területén tervez fejlesztéseket a cégnél, a jelenleginél nagyobb méretű és fajlagos teljesítményű berendezések gyártásának lehetővé tételével, ezzel nagyobb projekteken való indulás lehetőségét is megteremtve. A megnövekedett termelés és projektméret miatt szükséges a raktárkapacitás bővítése is. A fejlesztendő laboratóriumunk lehetőséget ad arra, hogy az egyes termékeink fejlesztését, gyártási minőség-ellenőrzését itthon, és ne németországi akkreditált laborokban csináljuk, ezzel fejlesztési időt és forrásokat szabaditva fel.

A koncepció fő elemei:

  1. Hűtő-fűtő regiszter gyártó gépsor: Olyan gépsort kell készíttetnünk, amely képes a felület hűtő-fűtő rendszerekhez egyedi méretű, akár 4,5 méter hosszú regisztereket gyártani automatikusan.
  2. Hővezető profil-gyártó gépsor: A célgép a belehelyezett – különböző kiindulási anyagból készült – lemezt (alumínium, horganyzott acél) több műveletben úgy hajtogatja, hogy az egyben elkészült csöveket belepattintva egy nagy hőátadó felületű fűtőberendezést építhessünk belőle A gépsor feladata lesz a rendszerekhez szükséges hővezető profil egyedi méretű és hosszúságú, hideghengerlő berendezéssel történő gyártása – a nagy termelőkapacitás és pontosság miatt fajlagosan jobb áron, mint a jelenlegi manuális gyártás. Az így elkészült fűtőpanelek fajlagosan olcsóbban szerelhetők be, gyorsabban gyárthatók és egyenletesebb a minőségük, így az önköltségünk csökken és a gyártási volumenünk nőni fog.
  3. Laboratórium: A szükséges laboreszközök segítségével képesek leszünk meglevő termékeink különböző üzemi körülmények közötti tesztelésére, új változatok kidolgozására, esetenként akár egy-egy projekt érdekében is. Azzal, hogy nem külföldön kell majd vizsgálni a termékeinket, az utazásaink ökolábnyoma drasztikusan csökken, ahogy a vizsgálatok önköltsége is. Az adiabatikus mérőlaborban képesek leszünk nemzetközi előírásoknak megfelelő tesztek elvégzésére.
  4. Raktár: A kibővített raktárral képesek leszünk nagyobb volumenű projektekre is megfelelő mennyiségű termékkel előkészülni, csökkentve a termelésben az átállási időket, könnyebbé téve a termelés programozását.
  5. Minősítés: Régóta esedékes a cégünknél az ISO bevezetése, és mint a környezetvédelem iránt elkötelezett cég, a környezetirányítási rendszert is bevezetjük mellette.
Kedvezményezett neve: New Generation Building Solutions Hungary Kft
Projekt címe: Energiatakarékos fűtőrendszerek gyártását és minősítését segítő fejlesztések az NGBS Kft-nél
Vissza nem térítendő támogatás összege: 80 059 242 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.04.01.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.11-20-2020-00003
ESZA infoblokk